Anyagleadás

Tisztelt Partnerünk!

Az ofszet nyomtatás alapja, hogy az Ön által biztosított anyagok (pdf állományok) - amennyiben a grafikai előkészítést nem munkatársaink végzik - a technológiai követelményeknek megfelelő minőségben érkezzenek hozzánk.

A következőkben ezeket a követelményeket ismertetjük:

A megfelelő minőségű feldolgozáshoz az anyagokat composit pdf formátumban készítsék el. A pdf létrehozásához a composit CMYK pdf formátum a megfelelő. (1.3-as vagy e fölötti verzió.)

A színkezelést az európai szabvány szerint végezzük, ami megfelel az ISO Coated Fogra27-nek.

Interneten történő adattovábbításhoz e-mail és ftp szerver áll rendelkezésre. E-mailban kb 5 Mb-ig tudunk adatot fogadni! A pdf állományok filenevében kerülni kell az „õ, Õ, û, Û” betűket, valamint a + @ & / : * ? „ < > karaktereket.

Az oldalak kilövését, montírozását mi végezzük!

A pdf állományok tetszőleges oldalmennyiséget tartalmazhatnak, oldalpáros tördelés esetén viszont a spread beállítást kérjük kikapcsolni! Az üres oldalak is szerepeljenek az állományban!

Figyelni kell arra, hogy a pdf állomány tartalmazza a kiadvány majdani vágott méretéhez igazodó vágás- és passzerjeleket (ezek a jelek a vágástól min. 3 mm-re helyezkedjenek el), színinformációkat, továbbá a margóviszonyok egyezzenek meg a kiadvány végleges margóival!

Az adatállományok az Ön által használt kiadványszerkesztőből file-ba nyomtatott composit ps fájl és az abbol Acrobat Distillerrel készített (High Quality Print) nem szeparált pdf lehetnek!

Ps fájl írásakor a kiadványszerkesztő programban kapcsolja ki az OPI funkciót!

A kiadványban használt összes betűtípus legyen beágyazva! (A szöveget is tartalmazó EPS ábrákban szereplő szöveget görbévé kell alakítani.)

A színes elemeken szereplő 100% black rajzok, szövegek felülnyomók legyenek, valamint csak a fekete színkivonatban szerepeljenek!

A pdf-be beágyazott képek (árnyalatos vagy vonalas) CMYK tiff, CMYK eps legyenek.

Direktszíneket tartalmazó állományoknál is composit pdf állományt kérünk küldeni, ellenőrzéshez papírprintet kérünk, ennek hiányában a levilágított anyag helyességét nem tudjuk garantálni!

Direktszínek (Panton) csak akkor kerüljenek a kiadványba, ha azok valóban direktszínnel lesznek nyomtatva. Pantone színeket csak a Pantone skálában szereplő névvel és számmal használjon!

A színeket az Abobe Acrobat - Print produkcion – Output preview eszközzel ellenőrizheti. Ügyeljen arra, hogy RGB objektumok ne kerüljenek a kiadványba. Ellenőrzéshez az Adobe Acrobat program Preflight pdf analysis funkciót lehet használni!

Csak végleges, ellenőrzött, jóváhagyott állományokat küldjön! A nyomda nem tud felelősséget vállalni a késztermékre, amennyiben a küldött kiadvány a fent említett követelményeknek nem felel meg!

CORVINA NYOMDA csapata

Minden jog fenntartva. © 2024 Corvina Nyomda Kft. Székhely: 7400 Kaposvár, Raktár u. 23. Cégjegyzékszám: Cg. 14-09-305088 Bejegyző bíróság: Kaposvári Törvényszék Cégbírósága